İmece, tüm sosyal girişimcileri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda sosyal fayda yaratmaya çağırıyor.
Destek Programı’nda, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik çözümler aranıyor. İkinci destek süreci, Toplum Cinsiyet Eşitliği hedefinde kadın ve kız çocuklarının güçlenmesinde 4 meseleye odaklanıyor.
Program Katılımcılara Ne Sunuyor?
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği meselelerinin çözümüne katkı sağlayacak proje ve girişim fikirleri, Destek Programı sayesinde sürdürülebilir projeler haline getiriliyor. Destek Programı boyunca, ekipler; eğitim, mentorluk, çalışma alanı, ekosisteme erişim ve kurumsal iş birliği gibi pek çok fırsattan yararlanabiliyor. Hibe miktarı, 120.000 TL’dir.
Seçilen takımları nasıl bir süreç bekliyor?
Destek Programı 3 ay ön kuluçka 4 ay kuluçka olmak üzere 7 ay sürüyor. İlk 3 aylık süreçte 3 günlük yoğun bir çalışmayla İnsan Odaklı Tasarım metodolojisini deneyimleniyor. Ekip saha çalışması yürüttükten sonra, 3 gün süren ikinci çalışmayla prototiplerini yapıyor. Ön elemeyi geçen katılımcılar, pitching eğitiminde sunum teknikleri öğreniyor ve önkuluçka finalinde jüri sunumu gerçekleştiriyor. Finalde seçilen 3 takım arasına giren katılımcılar, 4 aylık kuluçka boyunca da pek çok destekten faydalanarak, ürününü, hizmetini veya sistemini hayata geçiriyor. Olgunlaştırılan iş modelinin yatırımcılara sunulduğu final sunumunun ardından, katılımcılar sosyal girişim olarak yola çıkmaya hazır hale geliyor.
İmece İkinci Destek Programı’na Kimler Katılabilir?
Ekip üyelerinden en az birinin mesele üzerinde çalışmış/çalışıyor olması ya da konunun bizzat muhatabı olması, iş geliştirme, tasarım, ticari farkındalık alanlarında yetkin olması ve projede tam zamanlı çalışması gerekiyor. Sosyal girişim fikrinin; temaya uygun olması, net bir problem tanımına ve takım üyelerinin saha deneyimlerine dayanması, ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüşme potansiyeline sahip olması, sosyal etki potansiyelinin yüksek olması, uygulanabilir, hayata geçirilebilir olması bekleniyor. Seçilen takımların sürecin tüm adımlarına katılması, İmece ekibi ve takım koçlarınca belirlenen çalışmaları gerçekleştirmesi ve sürecin dokümantasyonunu yapması gerekiyor.
Programa Nasıl Başvurulabiliyor?
Programa online olarak başvuru yapılabiliyor. Başvurmak ve detaylı bilgi edinmek için tıklayınız.
Kaynak: İMECE